vrijdag 8 mei 2009

HULDA FESTİVALİ'NİN AMSTERDAM AYAĞI






HULDA FESTİVALİ


Sevgili Dostlar,
Türk sanatı ve sanatçısı adına gurur verici, uzun soluklu, uluslararası bir projenin Amsterdam bölümü, 6 mayıs çarşamba günü Amsterdam Belediye Başkanı Cohen tarafından resmi olarak dözenlenen bir törenle açıldı.

İlhan KOMAN


Cumhutriyet dönemi çağdaş Türk heykel sanatının öncülerinden, merhum İlhan Koman'ın sanatsal ve felsefi kişiliği ışığında, onunla özdeşleşmiş HULDA isimli yelkenlisinin yapacağı Avrupa turu projenin temelini oluşturuyor. Yapılacak olan bu tur, 2010 Avrupa kültür başkenti İstanbul'da son bulacak. Hulda yelkenlisinin uğrayacağı her yeni şehirde o ülkedeki Türk sanatçılarının katılacagı bir dizi etkinlik yapılıyor.
İlhan KOMAN Kimdir?

HULDA Yelkenlisi


Amsterdam'a demirleyen Hulda ziyaretçilerini beklerken, proje çerçevesinde yapılacak etkinlikler daha evvelinden başladı. Projenin en önemli etkinliği hiç kuşkusuz Hollandalı çiçeği burnunda genç Türk sanatçılarının katıldığı karma sergiydi.

Meltem AKTÜRK, Coşkun ÇELİK, Işıl ÖZDEN ve Çiğdem TÜREK eserlerini De Levante kurumunun sergi salonunda sergiliyorlar. Sergiyi gezmek isteyenler aşağıdaki ağ adresinden adres bilgilerine ulaşabilirler.
Kulubümüz adına gurur verici olay ise, sevgili Meltem'in eserlerini ilk bizim kulübümüzde sergilemiş olmasıydı. Kendisine kul,bümüz adına tekrar teşekkür ediyorum.


Soldan sağa; Meltem Aktürk, Okan Akın, Coşkun Çelik, Çiğdem Türek ve Işıl Özden

Sevgiyle ve dostlukla kalınız,

Okan Akın

Geen opmerkingen: